Marketing, online influencers en nieuwe media

Sociale netwerken

Door op jun 9, 2013 in Nieuwe media

Sociale netwerkenIn onze huidige samenleving is het hebben van een sociaal netwerk haast niet meer weg te denken. Het aantal vrienden wat we hebben op Facebook of het aantal volgers via een Twitter account zeggen iets over de persoon op verschillende gebieden.

Ontstaan van sociale netwerken

Via de nieuwe social media ontstaan sociale netwerken. Deze netwerken bestaan uit mensen die de eigenaar van een pagina wellicht niet eens kent. Het gaat niet eens om daadwerkelijke of fysieke vrienden, maar om mensen die dezelfde interesses delen. Op die manier ontstaat er communicatie over deze onderwerpen. Door berichten te delen, te ‘liken’ en door te sturen ontstaat er een breed bereik van mensen die zich interesseren in eenzelfde onderwerp.

Bekende en minder onbekende sociale netwerken

De wereld van sociale netwerken

De wereld van sociale netwerken

Iedereen in Nederland is bekend met sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Ook met Second Life zijn volwassenen bekend en maken hier veelvuldig gebruik van. Ook met wat oudere netwerken zijn Nederlanders nog wel bekend, zoals Hyves en MySpace.
Toch zijn er ook sociale netwerken die in Nederland niet zijn doorgebroken. Een voorbeeld hiervan is Google Plus. Ondanks dat vormt Google Plus wereldwijd een groot netwerk, waarin het mogelijk is om persoonlijk en zakelijk in contact te komen met anderen.

De wereld van de sociale netwerken is nog altijd in ontwikkeling. Het kan goed zijn dat de netwerken die nu gebruikt worden over een aantal jaar aan de kant gezet worden voor gloednieuwe. De ontwikkeling gaat snel en mensen willen deze het liefst op de voet blijven volgen.