Marketing, online influencers en nieuwe media

Mobiele beveiligingstips

Door op aug 25, 2013 in Mobile

Mobiele beveiligingMet een mobiele telefoon het internet bezoeken is tegenwoordig hele normaal. Maar bij het gebruik van internet is het belangrijk om te letten op de veiligheid van die omgeving. Regelmatig wordt er gevraagd om persoonlijke data in te voeren en dat gebeurd dan ook zonder te twijfelen. In principe wordt dat heel normaal gevonden. Toch kan er wel eens wat mis gaan in deze situatie. Daarom is het belangrijk een aantal tips in het achterhoofd te houden bij het gebruik van mobiel internet.

Controleer een WiFi-netwerk

Er zijn veel beschikbare WiFi-netwerken waar mensen gebruik van kunnen maken. Soms zijn deze netwerken beveiligd met een code, maar er zijn ook genoeg netwerken die door iedereen vrij te benaderen zijn. Dit worden ook wel open netwerken genoemd, omdat ze zonder een wachtwoord gebruikt kunnen worden. Een open netwerk hoeft niet onbetrouwbaar te zijn, maar een beveiligd netwerk geeft per definitie meer privacy.

Controleer waarschuwingen

Ook op de telefoon kan een waarschuwing verschijnen over een pagina of website. Door deze waarschuwing te controleren weet de gebruiker of het verstandig is om verder te gaan met deze pagina.

Pas op bij downloaden

Virussen en malware kunnen op de telefoon komen via downloads. Een efficiënte manier om het downloaden van schadelijke bestanden te voorkomen is door gebruik te maken van een virusscanner. Daarnaast is het verstandig om alleen applicaties te downloaden van officiële applicatiewinkel.