Marketing, online influencers en nieuwe media

Hoe veilig is mobiel browsen?

Door op sep 14, 2013 in Mobile

Mobiel browsenHet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven: via de mobiele telefoon op het internet surfen. Maar is dit allemaal wel zo veilig als we gewend waren op de pc? En als dit niet veilig is, hoe zorgen we dan voor extra veiligheid?

Mobiele browsers

Net als voor de pc zijn er verschillende browsers beschikbaar voor de mobiele telefoon. Ze hebben allemaal hun eigen functionaliteiten en proberen zo goed mogelijk bescherming te bieden tegen bedreigingen van buitenaf. Uiteraard wordt de bediening van de browser aangepast aan de mogelijkheden van de telefoons, zoals het werken met touchscreens en stemherkenning.

Apps voor veiligheid

Zoals overal apps voor ontwikkeld worden, zijn er ook apps om de veiligheid tijdens het surfen te verbeteren. Zeker wanneer mensen graag hun bankzaken op de mobiele telefoon willen regelen, is het van belang dat dit zo veilig mogelijk kan gaan. Net als voor de pc kunnen er anti-virus programma’s geïnstalleerd worden op de mobiele telefoon om zo aanvallen van buitenaf te blokkeren.