Marketing, online influencers en nieuwe media

Het vinden van online influentials

Door op jun 25, 2013 in Nieuwe media

Online influentials zijn personen die zelf een blog onderhouden met veel volgers of aanhangers. Vanuit deze mensen is het mogelijk om aan te haken en zodoende aandacht te krijgen voor een eigen onderwerp of product.

Juiste influentials vinden

De eerste stap is het vinden van de juiste influentials. Het is waardevol om mensen te vinden die over hetzelfde onderwerp communiceren of over een onderwerp wat dicht bij het eigen onderwerp ligt. Op die manier is het logischer dat die persoon het een aantrekkelijk aanbod vindt om krachten te bundelen. Er zijn verschillende manieren om de influentials te vinden en daar de passende personen uit te selecteren.

Personen op Twitter vinden via Followerwonk

Personen op Twitter vinden via Followerwonk

Samenwerken met influentials

Zodra de juiste influentials gevonden zijn kan er een samenwerking worde nopgestart. deze samenwerking is gebaseerd op het attenderen van de influential op inhoud die geproduceerd is.

De meerwaarde

De meerwaarde van influentials is dat er een steeds breder bereik ontstaat naar mensen die geïnteresseerd zijn. Het kan zelfs zijn dat iemand bekend zal worden als een autoriteit op zijn of haar terrein.